Kindercentrum Amberrosia bestaat als kinderopvang en activiteitencentrum al sinds 2008.
We zijn op verschillende locaties gevestigd maar sinds april 2014 verblijven wij in ons nieuwbouw pand op de Carel Willinklaan 99.

In ons pand hebben we 4 stamgroepen:

* Kinderdagverblijf (KDV) 0 tot 2 jaar, maximaal 9 kinderen in deze groep

* Peutergroep (PG) 2 tot 3 jaar, maximaal 12 kinderen in deze groep

* Peuter Opstap Groep (POG) i.c.m. (‘s middags uit school) de: Kleuter Wen Groep (KWG) 3 t/m 5 jaar, met maximaal 16 kinderen in deze groep

* Buitenschoolse Opvang (BSO) 6 tot 12 jaar, met maximaal 20 kinderen in deze groep (bovenverdieping).

Alle groepen zijn ingericht met gezellige huiselijke details zoals een bankstel, vloerbedekking & vloerkleden en vensterbanken met plantjes. Het biedt o.a. ook een huiselijke sfeer, doordat de opvang in een woon- werkpand is gevestigd. Eigenaresse Nelleke Rustveld woont samen met haar man Jim en 2 dochters boven de opvang en staat zelf ook op alle groepen.

Iedere ouder en kind wordt bij binnenkomst warm ontvangen, er is altijd ruimte voor een gesprekje en wij als vaste leid(st)ers weten ook wat er speelt aangezien iedere leid(st) op elke groep werkzaam is.

We eten tussen de middag een gevarieerde warme maaltijd. De groepshulpen koken de maaltijden zodat de leidsters zich volledig kunnen richten op de kinderen. Uiteraard worden de maaltijden gekookt met alle hygiëneregels in acht genomen.

Bij Amberrosia staat buitenspelen boven aan de activiteiten van de dag. Als het maar even lekker weer is zijn de kinderen buiten om vooral flink te bewegen.
Daar hebben we onze buitenruimte dan ook optimaal op ingericht: we hebben een glijbaan over een grote holle buis, daarin kunnen de kinderen zich verstoppen en kiekeboe spelen, of gewoon even samen babbelen. We hebben ook een grote zandbak met scheppen, harken, emmers en vormpjes. De kinderen vermaken zich daar eindeloos in.
Als het lekker weer is eten we buiten aan de picknicktafel.

Door de trampoline, diverse auto’s en loopfietsjes, een zand- en watertafel is voor elk kind wel wat te doen buiten. In de zomer staat er een springkussen of een groot zwembad waar met warm weer heerlijk in word gepoedeld.
Op een steenworp afstand is een groot grasveld met klimtoestellen waar we ook vaak naar toe gaan om even lekker te rennen en uit te waaien.

Om de locatie te komen bekijken kunt u contact opnemen door middel van een e-mail te sturen naar nelleke@amberrosia.nl

Leuk bericht? Deel het!