Via deze weg wil ik mijzelf graag even aan u voorstellen.
Ik ben Muriel Leidsman, geboren en getogen in Suriname. Ik ben de jongste dochter uit een gezin van 9 kinderen waarvan er helaas een broer nu bijna 20 jaar geleden op zeer jonge leeftijd uit ons midden is weggetrokken. Op 33 jarige leeftijd ben ik naar Nederland gereisd met de bedoeling om hier een paar maanden te verblijven, inmiddels woon ik er alweer bijna 20 jaar en heb ik een dochter van 26 jaar, ze werkt, studeert en is uitwonend.

Waar komt mijn passie voor kinderen, in het bijzonder kinderopvang en ondernemen, vandaan?
Mijn droom was van jongs af aan altijd eigen baas zijn! Maar wat en hoe? Dat wist ik niet.
Als klein meisje, woonachtig in Paramaribo, verdiende ik geld met de verkoop van allerhande lekkernijen. Ik houd van koken en bakken en was vaak in de keuken te vinden. Mijn eerste passie is werken met kinderen, de tweede is koken en bakken. Een mooie combinatie.
Al in mijn jonge jaren, alweer ruim 45 jaar geleden, heb ik op mijn nichtjes en neefjes mogen passen. Zorgdragen voor anderen zit in mijn bloed.

Als ik terugkijk op mijn jeugd kan ik stellen dat mijn keus om in de kinderopvang te werken mede daardoor is bepaald. Ik vind namelijk dat kinderen het allerbeste verdienen. Ik houd van kinderen en gun ze een mooi en onbezorgd begin. en om op te groeien in een liefdevolle omgeving.

In 2008, nu alweer 11 jaar geleden werd mijn droom werkelijkheid en opende ik mijn eerste KDV en BSO. Niet zo maar eentje, er waren maar liefst 5 groepen met de mogelijkheid uit te breiden naar 8.
Dit was onderverdeeld in 4 groepen KDV en één groep BSO. In totaal konden er 64 kinderen per dag worden opgevangen. Ik had meer dan 20-man personeel in dienst. Helaas hadden de economische crisis en de bezuinigingen in 2012 in de kinderopvang grote gevolgen en werd mijn kinderopvang meer dan gehalveerd. Uiteindelijk is deze kinderopvang overgenomen door een van de grootste partijen in de kinderopvang. Nu heb ik de mogelijkheid om nog meer mijn passie voor dit vak tot uiting te brengen en een nieuwe start te maken.

Kinderen verdienen het allerbeste, het is voor mij daarom niet meer dan logisch dat al op jonge leeftijd, eigenlijk al voor de geboorte, tijdens de zwangerschap we er voor moet zorgen dat de ongeborene alle liefde krijgt.

Liefde voor onszelf en liefde voor het kind… Voor mij is de kinderopvang daarom dé plek waar kinderen kunnen leren, spelen en opgroeien met leeftijdsgenoten en dé plek om talenten te stimuleren met het oog op het behouden van het unieke karakter van het kind. Door kinderopvang en het ondernemen te combineren wil ik er aan bijdragen dat de volwassene van morgen zijn weg kan vinden in onze complexe maatschappij met al zijn dualiteiten. Kinderopvang is voor mij geen oppas baan maar een vak waar in de mogelijkheid bestaat om kinderen een stabiele jeugd te bieden met het oog op morgen.

Amberrosia Lelystad zal mijn uitvalsbasis zijn om die droom te verwerkelijken om samen met ouders en pedagogisch medewerkers hét fundament te leggen dat staat als een huis.