Met de leeftijd van 1 jaar, stromen de kinderen door naar de Dreumesgroep. Bij het doorstromen houden we rekening met een aantal factoren. Allereerst moet er natuurlijk plek zijn op de Dreumesgroep. Daarnaast houden we rekening met de ontwikkeling van een kind. Het kan dan gebeuren dat een kind dat niet de oudste op de babygroep is, wat eerder overgaat omdat het er meer aan toe is dan een kind dat net iets ouder is. Uiteraard gaat een kind eerst een aantal keren wennen, voordat het definitief overgaat.

Sommige kinderen vinden het direct prima om naar een andere groep te gaan, andere kinderen hebben iets langer nodig en gaan eerst een aantal keren een paar uurtjes wennen. We passen dit tempo zo veel mogelijk aan, aan wat een kind nodig heeft.

Op de Dreumesgroep is al meer sprake van een dagritme. We volgen wel het ritme van de kinderen maar er wordt samen aan tafel gegeten en gedronken.

De ruimte van de Dreumesgroep biedt ruimschoots de mogelijkheid om te klimmen, klauteren en lekker te spelen. Daarnaast wordt er regelmatig geknutseld met de kinderen en als het mooi weer is zijn we vaak buiten te vinden.

Het buitenterrein wordt gedeeld met de peutergroep. Er is een ruime keuze in rijdend materiaal. loopfietsjes,  loopauto’s, etc. Daarnaast hebben we voetballen, skippyballen, scheppen, sleeën voor in de winter en nog veel meer speelgoed. We hebben een ruime zandbak tot onze beschikking en ’s zomers maken we gebruik van badjes en ander waterspeelgoed. Bovendien staat er tunnel waar ze door heen kunnen kruipen met een glijbaan er over heen.

Veel dreumesen (maar ook peuters) doorlopen een fase waarin ze moeite hebben met afscheid nemen. De ervaring leert dat het voor een kind het beste is als een ouder duidelijk en kort afscheid neemt. Meestal is het verdriet dan snel weer over en gaat een kind lekker spelen.