Kinderdagverblijf (KDV)

Kinderdagopvang bij Amberrosia

Amberrosia biedt voor kinderen van 0 t/m 4 jaar dagopvang aan. Zowel baby, peuters als kleuters krijgen bij Amberrosia alle aandacht en zorg die ze nodig hebben. Onze ervaren en gediplomeerde leidsters zorgen samen met onze fantastische groepshulpen dat het uw kind aan niets ontbreekt.

N

FLEXIBELE OPVANG

Bij ons kunt u per uur afnemen en in goed overleg de kinderen op onregelmatige tijden brengen.

Dagopvang bij Amberrosia, flexibele opvang voor uw kind

Voor kinderen van 0-4 jaar

Baby
groep

0 – 1 jaar

Dreumes
groep

1 – 2 jaar

Peuter
groep

2 – 3 jaar

Peuter
opstap groep

3 – 4 jaar

Babygroep (BG)

Voor kinderen van 0 – 1 jaar

Vanaf ongeveer 10 weken is uw baby van harte welkom bij ons. We plannen na de rondleiding en kennismaking eerst een intakegesprek waarin wij uitvoerig alles over uw kindje bespreken.

Wij bieden de baby’s een veilige en ruime omgeving. Het ritme van uw kind staat hier centraal. In overleg met u als ouder(s)/verzorger(s) wordt het ritme zo veel mogelijk afgestemd op de thuissituatie. Het accent in deze groep ligt op het contact maken met de baby’s. Tevens speelt de verzorging een grote rol.

Door kleine activiteiten met uw baby te doen (zoals zingen, schootspelletjes, knuffelen, voorlezen en allerlei activiteiten die u thuis ook met uw baby onderneemt) bieden wij een afwisselende omgeving voor uw baby.
Omdat het zelf ontdekken voor het zeer jonge kind erg belangrijk is, bieden wij de baby’s veel gelegenheid tot het vrije spel in onze ruimte. Er is een hoge box en een grond box aanwezig, maar daarnaast ook veel ruimte voor uw kindje die in dit eerste jaar zoveel gaat leren en daarbij de ruimte nodig heeft om te gaan ontdekken.

Dreumesgroep (DG)

Voor kinderen van 1-2 jaar

Met de leeftijd van 1 jaar, stromen de kinderen door naar de Dreumesgroep. Bij het doorstromen houden we rekening met een aantal factoren. Allereerst moet er natuurlijk plek zijn op de Dreumesgroep. Daarnaast houden we rekening met de ontwikkeling van een kind. Het kan dan gebeuren dat een kind dat niet de oudste op de babygroep is, wat eerder overgaat omdat het er meer aan toe is dan een kind dat net iets ouder is. Uiteraard gaat een kind eerst een aantal keren wennen, voordat het definitief overgaat.

Sommige kinderen vinden het direct prima om naar een andere groep te gaan, andere kinderen hebben iets langer nodig en gaan eerst een aantal keren een paar uurtjes wennen. We passen dit tempo zo veel mogelijk aan, aan wat een kind nodig heeft.

Peutergroep (PG)

Voor kinderen van 2 – 3 jaar

Rond hun tweede jaar gaan kinderen over naar de peutergroep. Ook bij deze overgang gaan de kinderen eerst een paar keer wennen. Bij de peutergroep gaan we met de kinderen zwaaien bij het afscheid nemen.

Op deze groep hebben we hetzelfde dagritme als bij de dreumesen. Niet alle kinderen gaan hier echter nog naar bed. En naast het verschonen van de luiers wordt hier uiteraard ook tijd gemaakt voor zindelijkheidstraining.

We vinden het heel belangrijk dat de kinderen in deze leeftijd even een moment rust hebben om alle prikkels te verwerken. Daarom gaan alle kinderen na het middageten even rusten of slapen.

Op de Peutergroep wordt natuurlijk veel tijd vrijgemaakt voor voorlezen, knutselen, liedjes zingen en allerlei thema’s. Ook buitenspelen is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Lees meer informatie bij de vestigingen.

Peuter Opstapgroep (POG)

Voor kinderen van 3-4 jaar

Gedurende de afgelopen jaren hebben we als leid(st)ers ervaren dat peuters binnen een verticale groep andere behoeftes en aandacht nodig hebben dan de kinderen in de andere leeftijdsgroepen. Ook wordt er steeds meer verwacht van een peuter die kleuter wordt en naar school gaat.

Na een uitgebreid gesprek van één van onze leidsters met een kleuterjuf op basisschool de Compositie in Almere Tussen de Vaarten zijn we aan de slag gegaan met de uitwerking van het idee: Peuter Opstap Groep. Peuters hebben letterlijk een klein ‘opstapje’ nodig voordat ze in de kleuterklas komen.

Enkele voorbeelden van de activiteiten die wij aanbieden op de POG: kringactiviteiten, knutselen, muziek, rollenspellen, zindelijkheidstraining en buitenspelen. Zo leren kinderen al vroeg vaardigheden aan die zij moeten beheersen wanneer ze naar de basisschool gaan.

Vakantieopvang (VKO)

Natuurlijk staat Amberrosia ook in vakantieperiodes ter beschikking voor ouders

Niet iedereen kan vanwege werk of  eigen bedrijf vrij nemen in vakantieperiodes. Daarvoor bieden wij ook vakantieopvang. Tijdens de vakantieopvang is er veel aandacht voor de kinderen en kunnen zij zich heerlijk vermaken met sport, spel, lezen of leren. Ook in vakantie tijd zijn er altijd voldoende leidsters en groepshulpen aanwezig om de veiligheid en goede sfeer te bewaken.

Meer weten over vakantieopvang, neem dan contact op met ons.

FLEXIBELE KINDEROPVANG NODIG? MAAK EEN AFSPRAAK OM EENS TE KOMEN KIJKEN

De voordelen van opvang bij Kindactiviteitencentrum Amberrosia

Waarom opvang bij Amberrosia:

N

ALLE AANDACHT

Volle aandacht voor ieder kind is belangrijk. Er zijn altijd meer dan voldoende leidsters en teamleden aanwezig.

N

HUISELIJKE SFEER

Onze vestigingen zijn allemaal lekker gezellig en huiselijk ingericht. Een tweede thuis voor je kind(eren).

N

VEEL BEWEGING

Wij streven ernaar dat wij elke dag naar buiten gaan met de kinderen of anders naar een sportzaal.

N

GEZOND ETEN

Op een leuke manier wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding door het zorgzame  personeel.

N

ERVAREN PERSONEEL

Alle leidsters zijn gediplomeerd, hebben meerdere jaren ervaring en zijn nog super aardig ook 😉

N

GOEDE COMMUNICATIE

Wij onderhouden nauw contact met ouders, zodat je altijd precies op de hoogte bent van de ontwikkelingen van je kind.

N

VOORDELIGE TARIEVEN

Door onze gezamelijke inkoop en flexibele aanpak kunnen wij opvang voor iedereen betaalbaar houden.

N

ALLES DIGITAAL

Met BitCare gaat alles digitaal. Administratie, oudercommunicatie en gegevens over uw kind delen. Lees meer…

Rondleiding aanvragen

Aanmelden voor opvang

Meer weten over onze mogelijkheden?

Rondleiding & kennis maken?

Neem gerust contact op met ons

Vul het contactformulier in dan nemen we na ontvangst van uw bericht zo snel mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook gewoon even bellen of rechtstreeks een mail sturen.

M: 06-51087168
@: jim@amberrosia.nl

 

Contactformulier

    “Naast sport, spel en creativiteit willen wij er naar streven dat de kinderen zich binnen een kleine groep veilig en geborgen voelen”