Wij ondernemen duurzaam door middel van:

– Wij rijden volledig elektrisch in een Nissan NV200 EVALIA.

– Op ons nieuwbouwpand zijn zonnepanelen bevestigd!

– Groene Stroom via Greenchoice

 

– Onze website word groen gehost door Bhosted:

Voor meer informatie, zie: www.thegreenwebfoundation.org/?check=www.amberrosia.nl

Een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang én een woning in één pand. Voor die uitdaging stond Unibouw de afgelopen maanden in Almere. Deze week werd het pand van Kinderactiviteitencentrum Amberrosia opgeleverd.

Bijzonder gebouw
Een woning, kinderfitnessruimte, kantoor en diverse KDV- en BSO-groepen. Dat is er allemaal gerealiseerd in het bijzondere, duurzame pand van Jim en Nelleke Rustveld, van Amberrosia. Bijzonder is dat Unibouw het project niet alleen heeft ontworpen en gerealiseerd, maar dat we het ook beheren en hebben gefinancierd. Hoofd Realisatie Stefan Swinkels van Unibouw: “We hebben tussen juli en november 2013 gezorgd voor de ruwbouw en mochten vervolgens ook de binnenzijde van het gebouw afwerken, zoals de binnenwanden en het sanitair. Dat is nu allemaal afgerond. Voor ons lagen er bijzondere uitdagingen die we normaliter niet veel tegenkomen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld lage toiletpotten, de deurkrukken juist wat hoger, andere normen als het gaat om ventilatie, een geavanceerd intercomsysteem en veel glas, zodat volwassenen altijd goed kunnen zien waar de kinderen en collega’s mee bezig zijn.”

Zo duurzaam mogelijk
“Zonder Unibouw hadden we dit nooit kunnen doen”, zegt opdrachtgever Jim Rustveld. “Zelfs de gemeente Almere vertelde ons: jullie hebben geluk gehad met de aannemer. We zijn bijzonder tevreden over de werkwijze. We hebben de deadline gehaald en er is op een hele gezonde manier samengewerkt. Absoluut een goed gevoel, van begin tot eind.” Ook vanuit de kinderen en hun ouders zijn er inmiddels al positieve geluiden over de nieuwbouw. Onder andere het duurzame karakter wordt geroemd. “We hebben zoveel mogelijk gewerkt met duurzame producten, en volgens het cradle to cradle-principe”, vervolgt Jim. “Daarnaast hebben we zonnepanelen op het dak liggen en werken we alleen maar met led-verlichting. Met zo min mogelijk lampen verlichten we ons pand optimaal.

  

Leuk bericht? Deel het!