Welkom bij Amberrosia ALMERE (Tussen de Vaarten)

Opvang bij Amberrosia

Almere

Bij Amberrosia Almere werken wij grotendeels met horizontale groepen, dat betekend dat op bijna elke groep van 0-4 jaar er 1 leeftijd met elkaar speelt:

 

  • Babygroep (0 jarigen)
  • Dreumesgroep (1 jarigen)
  • Peutergroep (2 jarigen)
  • Peuter Opstap Groep (3 jarigen en ‘s middags ook de 4 jarigen)
  • BSO (5 jaar en ouder)

Hele Dagopvang

Amberrosia biedt aan ouders hele dagopvang aan van 7:00 uur tot 19:00 uur, voor kinderen van  0 t/m 4 jaar. Hierdoor kun je werk of studie goed met je gezin combineren.
Kinderen kunnen tot 9:00 uur worden gebracht en in de middag kunnen de kinderen vanaf 17.00 uur worden opgehaald.
Op deze manier is uw kindje aanwezig tijdens het gehele dagritme op de groep, eten ze alle maaltijden mee en kunnen we op een rustige manier alle activiteiten als gezamenlijk groep volgens zonder dat er tussendoor kinderen worden gebracht of opgehaald.
Mocht u uw kindje later willen brengen of eerder willen ophalen dan vragen wij u dit dit in de ochtend voor 9 uur door te geven via ons online oudercommunicatie platform: Bitcare.

Halve Dagopvang

Naast hele dagopvang biedt Amberrosia ook halve dagopvang aan.
Dit is voor een ochtend dagdeel 5 of 6 uren tot en met 13.00 uur, of voor een middag dagdeel 5 of 6 uren vanaf 13.00. U mag uw kind dan brengen tot 9.00 uur en ophalen vanaf 17.00 uur.

Flexibele opvang

Wanneer je in onregelmatige diensten werkt, of op wisselende momenten kinderopvang nodig hebt, is het mogelijk om bij Amberrosia een flexibel contract af te nemen voor verschillende dagen of dagdelen per week.
Via ons online platform voor ouders en personeel genaamd Bitcare vult u uw hele of halve dagen in die u nodig hebt per maand vooruit. Dit dient bij voorkeur uiterlijk de 23ste van iedere maand te zijn ingevuld voor de maand die komt.

Babygroep 0 tot 1 jaar

Vanaf ongeveer 10 weken is uw baby van harte welkom bij ons. We plannen na de rondleiding en kennismaking eerst een intakegesprek waarin wij uitvoerig alles over uw kindje bespreken.

Wij bieden de baby’s een veilige en ruime omgeving. Het ritme van uw kind staat hier centraal.
In overleg met u als ouder(s)/verzorger(s) wordt het ritme zo veel mogelijk afgestemd op de thuissituatie.
Het accent in deze groep ligt op het contact maken met de baby’s. Tevens speelt de verzorging een grote rol.

Door kleine activiteiten met uw baby te doen (zoals zingen, schootspelletjes, knuffelen, voorlezen en allerlei activiteiten die u thuis ook met uw baby onderneemt) bieden wij een afwisselende omgeving voor uw baby.
Omdat het zelf ontdekken voor het zeer jonge kind erg belangrijk is, bieden wij de baby’s veel gelegenheid tot het vrije spel in onze ruimte. Er is een hoge box en een grond box aanwezig, maar daarnaast ook veel ruimte voor uw kindje die in dit eerste jaar zoveel gaat leren en daarbij de ruimte nodig heeft om te gaan ontdekken.

Dreumesgroep 1 tot 2 jaar

Met de leeftijd van 1 jaar, stromen de kinderen door naar de Dreumesgroep. Bij het doorstromen houden we rekening met een aantal factoren. Allereerst moet er natuurlijk plek zijn op de Dreumesgroep. Daarnaast houden we rekening met de ontwikkeling van een kind. Het kan dan gebeuren dat een kind dat niet de oudste op de babygroep is, wat eerder overgaat omdat het er meer aan toe is dan een kind dat net iets ouder is. Uiteraard gaat dit met een overgangsgesprek en een kind gaat eerst een aantal keren wennen, voordat het definitief overgaat.

Sommige kinderen vinden het direct prima om naar een andere groep te gaan, andere kinderen hebben iets langer nodig en gaan eerst een aantal keren een paar uurtjes wennen. We passen dit tempo zo veel mogelijk aan, aan wat een kind nodig heeft.

Op de Dreumesgroep is al meer sprake van een dagritme. We volgen wel het ritme van de kinderen maar er wordt samen aan tafel gegeten en gedronken.

De ruimte van de Dreumesgroep biedt ruimschoots de mogelijkheid om te klimmen, klauteren en lekker te spelen. Daarnaast wordt er regelmatig geknutseld met de kinderen en als het mooi weer is zijn we vaak buiten te vinden.

Veel dreumesen (maar ook peuters) doorlopen een fase waarin ze moeite hebben met afscheid nemen. De ervaring leert dat het voor een kind het beste is als een ouder duidelijk en kort afscheid neemt. Meestal is het verdriet dan snel weer over en gaat een kind lekker spelen.

Het buitenterrein wordt gedeeld met de babygroep. Er is een ruime keuze in rijdend materiaal. loopfietsjes,  loopauto’s, etc. Daarnaast hebben we voetballen, skippyballen, scheppen, sleeën voor in de winter en nog veel meer speelgoed.
We hebben een ruime zandbak tot onze beschikking en ’s zomers maken we gebruik van badjes en ander waterspeelgoed. Bovendien staat er tunnel waar ze door heen kunnen kruipen of in kunnen verstoppen.

Bij de toiletjes hangt voor ieder kind dat in deze fase zit een zindelijkheidskaart van Kiki.
Iedere keer dat een kind op de po of de wc heeft geplast of gepoept, mag het een sticker opplakken. Aan ongelukjes besteden we geen negatieve aandacht. Dat hoort nou eenmaal bij het proces van zindelijk worden.

Het is verstandig om er in deze fase voor te zorgen dat een kind altijd wat extra schone kleren op de opvang heeft liggen. Vaak is het zo dat een kind thuis wat sneller zindelijk is dan op de opvang. Er is meer drukte en afleiding dan thuis waardoor het plassen nog wel eens wordt vergeten. In overleg met de leidsters kan worden gekeken wanneer een kind er aan toe is om op de opvang geen luier meer te dragen. Sommige kinderen gaan op het potje, anderen zijn al helemaal zindelijk en mogen naar de wc. We hebben wasbakjes op kind hoogte en stimuleren de kinderen om hun handen te wassen na het wc-gebruik.

 

Op de peutergroep drinken in principe alle kinderen uit een normale beker. Dit is beter voor het gebit en de spraakontwikkeling.

We vinden het heel belangrijk dat de kinderen in deze leeftijd even een moment rust hebben om alle prikkels te verwerken.
Daarom gaan alle kinderen na het middageten even rusten of slapen op een stretcher in dezelfde ruimte. De gordijnen kunnen dicht en het licht gaat uit, er wordt eventueel een relaxed muziekje opgezet.
Tevens blijft er t.a.t. een leid(st)er bij de kinderen.

Op de Peutergroep wordt natuurlijk veel tijd vrijgemaakt voor voorlezen, knutselen, liedjes zingen. We werken veelal met thema’s van Kiki.
Hierbij kunt u denken aan thema’s als lente, winter, feestdagen, Sinterklaas e.d. maar ook aan thema’s als kriebelbeestjes / bosdieren / het verkeer / kleuren en vormen etc. Er zijn meer dan 20 thema’s die wij naast de jaargetijden jaarlijks afwisselen.

Naast het contact met de leid(st)ers wordt ook het contact met de andere kinderen steeds belangrijker. Kinderen sluiten vriendschappen en maken deel uit van een groep. In plaats van náást elkaar, gaan ze steeds vaker mét elkaar spelen. Ze ontwikkelen meer en meer hun eigen identiteit met duidelijke voorkeuren voor andere kinderen maar ook voor bijvoorbeeld speelgoed. Het speelgoed dat we aanbieden is dan ook zeer divers. Zo geven we alle kinderen de mogelijkheid te ontdekken wat ze leuk en minder leuk vinden en waar hun interesses liggen.

Met de peuters zijn we regelmatig buiten te vinden. Kinderen doen tijdens het buitenspelen essentiële vaardigheden op. Buiten spelen is zeer goed voor de grove motoriek. Deze grove motoriek wordt ontwikkeld door bijvoorbeeld rennen, fietsen, springen, glijden en klimmen.

Met de kinderen die op woensdagmiddag bij ons komen eten we vanuit school eerst gezamenlijk een broodje.
Op overige dagen komen de kinderen op verschillende tijden naar de BSO, we gaan dan eerst gezamenlijk wat drinken en de kinderen krijgen een gezond tussendoortje, dit verschilt per dag.
Op de BSO hoeven de kinderen tijdens dit drinkmoment niet te wachten tot iedereen klaar is met eten en drinken. We hebben hier voor gekozen omdat er een groot verschil zit tussen het eet- en drinktempo van de kinderen en er is in verhouding maar weinig tijd om te spelen.

Om vijf uur gaan we aan tafel en eten wij een warme maaltijd die altijd vers is bereid!
Voor en na het eten of drinken wijzen we kinderen er altijd op dat ze eerst hun handen en mond gaan wassen bij de toiletten.

Op onze BSO hebben wij geen computers, hier hebben wij bewust voor gekozen. Vaak hebben kinderen thuis voldoende tijd om een computerspelletje te doen, en laten wij de verantwoordelijkheid daarvan ook bij de ouders.
Wel hebben wij in de BSO ruimte van de oudste kinderen een WII-spel computer, via een timer wordt de tijd dat een kind achter de WII mag gereguleerd. Over het algemeen stellen we de klok in op tien a vijftien minuten per kind of tweetal. Alleen in de vakanties mag het soms wat langer.
Op een regenachtige dag of in de vakanties kijken wij wel eens gezamenlijk een film, tevens is er einde van de dag tussen 18.00 en 19.00 uur ruimte om even tot rust te komen en een spelletje of filmpje te kijken. Meestal maken we gebruik van dvd’s.

Wij hebben een dansvloer met een 6 meter lange spiegel ervoor, hier wordt geregeld stopdans gedaan, gekke bekken getrokken 😉 of yoga geoefend.

Meer weten over onze mogelijkheden?

Rondleiding & kennis maken?

Neem gerust contact op met ons

Vul het contactformulier in dan nemen we na ontvangst van uw bericht zo snel mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook gewoon even bellen of rechtstreeks een mail sturen.

M: 06-51087168
@: jim@amberrosia.nl

 

Contactformulier

    “Naast sport, spel en creativiteit willen wij er naar streven dat de kinderen zich binnen een kleine groep veilig en geborgen voelen”